Recept

Sticky miso-aubergines met paksoi en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Prik eventueel met een satéstokje in het vruchtvlees van de aubergine. Is dat zacht, dan is de aubergine gaar.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines en snij ze doormidden. Snij kruislings een ruitpatroon in het vruchtvlees van de aubergines. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze in 20 minuten gaar in de oven.

  2. 2

    Maak de marinade. Pel de knoflook en snipper ‘m fijn. Meng de knoflook, de miso, de sojasaus en de rijstazijn met 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk de ingesneden kanten van de stukken aubergine met het mengsel en laat nog eens 20 à 25 minuten in de oven verder karamelliseren.

  3. 3

    Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel en droog de paksoi. Snij ‘m in grove stukken. Bak de paksoi gaar in een hete pan met olijfolie. Voeg er 1 eetlepel sojasaus bij en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de paksoi over de borden, leg er een stuk aubergine op en strooi er de sesamzaadjes over. Werk de rijst af met de korianderblaadjes, de steranijs en de kardemom en serveer hem bij de aubergines.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sticky miso-aubergines met paksoi en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!