Recept

Naked paascake met frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een prachtige paastaart voor je paasfeest!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm (24 cm doorsnee) in met boter en bestuif ’m met bloem. Schud het teveel eruit. Klop de boter met de suiker in 5 minuten krachtig op tot een schuimige massa of tot de suiker opgelost is.

  2. 2

    Meng er één voor één de eieren door en voeg vervolgens geleidelijk de room toe. Zeef de bloem boven de kom en spatel die door het beslag. Voeg de geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap toe en meng alles tot een glad beslag.

  3. 3

    Giet het beslag in de vorm en bak de taart 1 uur in de oven. Als de taart te donker wordt, kun je ze de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie. Controleer met een prikker of de taart gaar is. Als deze er schoon uitkomt, is de taart klaar.

  4. 4

    Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen. Ontvorm de taart en laat ze verder afkoelen op een rooster. Snij de taart met een scherp mes horizontaal in twee gelijke delen.

  5. 5

    Maak de vulling. Klop de room stijf met het vanille-extract en de poedersuiker. Halveer de frambozen. Smeer 1/3 van de vanilleroom over de onderste biscuithelft. Leg er de gehalveerde frambozen op en leg er dan de andere biscuithelft op met de snijkant naar boven. Bestrijk de randen en de bovenkant met de rest van de vanilleroom. Strijk de room glad met een paletmes, zodat je de cake nog wat kunt zien.

  6. 6

    Versier de cake met de frambozen, de paaseitjes, de haasjes en suikerparels of andere decoratie naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Naked paascake met frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!