Recept

Pittige rundvleescurry met bloemkoolrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bloemkoolrijst is een koolhydraatarm alternatief voor rijst. Je koopt het kant-en-klaar in de supermarkt, maar kunt het ook zelf maken door bloemkoolroosjes fijn te malen in de blender. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon en hak ’m fijn. Stoof de sjalot met de chilipeper glazig in wat olie. Voeg de currypasta toe en roerbak 2 minuten.

  2. 2

    Snij het vlees in reepjes en schep ze onder de currypasta. Blus met de kokosmelk en breng aan de kook. Roer er de citroenblaadjes en de pinda's onder en laat 5 minuten sudderen.

  3. 3

    Kook de bloemkoolrijst gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Voeg de sojascheuten en de erwtjes toe aan de curry en breng de curry op smaak met de vissaus en rietsuiker.

  5. 5

    Schep de curry samen met de bloemkoolrijst in kommetjes en werk ze af met de koriander, de extra pindanoten en eventueel nog wat gesnipperde chili.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige rundvleescurry met bloemkoolrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!