Recept

Aardappel‐kaasrösti met geflambeerde pancetta en gemarineerde wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Loïc: "Je kunt de pancetta ook gewoon bakken zonder te flamberen, maar ik vind dat extra wow-effect tijdens het koken wel top!"

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukjes of rasp ze fijn. Spoel ze nadien even onder water om het zetmeel te verwijderen.

  2. 2

    Bak de pancetta in een pan op de barbecue. Giet er voorzichtig een scheutje cognac op om de pancetta te flamberen. Let wel op dat je de cognac niet rechtstreeks in de barbecue giet!

  3. 3

    Meng de aardappelstukjes met de pancetta, de gemalen kaas, het ei, de bloem en de salie en kruid met peper en zout. Doe het mengsel in porties in een metalen barbecue-ijzer dat je invet met wat boter en bak de rösti zo’n 25 minuten in de barbecue.

  4. 4

    Spoel de wortelen en snij er met een dunschiller dunne slierten van. Meng de mosterd met de azijn en de honing en laat de wortelen hier 15 minuten in marineren.

  5. 5

    Serveer de aardappelrösti met de gemarineerde wortelen. Werk ze af met de gesnipperde bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappel‐kaasrösti met geflambeerde pancetta en gemarineerde wortelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!