Recept

Toast met gebrande prei en garnaaltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalige toast met romige plattekaas en een heerlijk rooksmaakje

bereiding
  1. 1

    Leg de prei los in de kolen zodat de buitenste bladeren verbranden. Laat ze ongeveer 15 minuten liggen tot de binnenkant mooi zacht is. Prik erin met een mesje om te kijken of de prei gaar is. Haal het binnenste uit de prei en snij het fijn.

  2. 2

    Rooster het venkelzaad even in een pan en voeg het toe aan de plattekaas. Pel de knoflook en pers die bij de plattekaas. Voeg ook de fijngesneden dille toe.

  3. 3

    Snij het brood in plakken, wrijf ze in met olijfolie en rooster ze krokant op de BBQ.

  4. 4

    Beleg de toasts met de plattekaas en de prei en werk ze af met de garnalen. Rasp er op het einde nog citroenschil over voor extra frisheid.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Toast met gebrande prei en garnaaltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Leg de prei los in de kolen zodat de buitenste bladeren verbranden. Laat ze ongeveer 15 minuten liggen tot de binnenkant mooi zacht is. Prik erin met een mesje om te kijken of de prei gaar is. Haal het binnenste uit de prei en snij het fijn.

  2. 2

    Rooster het venkelzaad even in een pan en voeg het toe aan de plattekaas. Pel de knoflook en pers die bij de plattekaas. Voeg ook de fijngesneden dille toe.

  3. 3

    Snij het brood in plakken, wrijf ze in met olijfolie en rooster ze krokant op de BBQ.

  4. 4

    Beleg de toasts met de plattekaas en de prei en werk ze af met de garnalen. Rasp er op het einde nog citroenschil over voor extra frisheid.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!