Recept

Papillot van feta met romescodip, dukkah en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Loïc: “De paprika’s leg je zo in het vuur tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Ook de feta bakken we – in aluminiumfolie – op de BBQ.” 

bereiding
  1. 1

    Maak de dip. Leg de paprika’s op de BBQ. Laat de schil zwart worden en het vruchtvlees zacht. Doe de paprika’s even in een plastic zakje, nadien kun je de schil makkelijk verwijderen.

  2. 2

    Leg de tomaten even op de BBQ zodat ze ook wat rooksmaak krijgen. Mix de tomaten en de paprika’s in de blender met de amandelen, de gepelde knoflook, de azijn, de olijfolie en het citroensap tot een ruwe saus en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de dukkah. Rooster de noten in een droge pan. Voeg de kruiden toe zodat alle smaken en geuren vrijkomen. Laat afkoelen en hak of blend tot een fijne notenmengeling.

  4. 4

    Maak de papillot. Meng de olijfolie met de honing en de harissa. Leg de feta in aluminiumfolie en leg er de harissamengeling en de tijm op. Leg de papillot op de zijkant van de grill en laat de kaas zacht worden.

  5. 5

    Dresseer de romescosaus in een diep bord. Leg de feta erop. Werk af met de dukkah, de dille en de granaatappel. Serveer met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Papillot van feta met romescodip, dukkah en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!