Recept

Vegan lasagne arrabiata met zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra makkelijk. Gebruik je liever kant-en-klare witte of bechamelsaus? Dan hebben vegan merken Pa’lais en Oatly heel wat lekkere opties. 

Onze favoriete vegan kaasmerken: Violife, Gondino, Jay&Joy en Omage.

Wist je dat... je ook (edel)gistvlokken kunt gebruiken voor een lekker vegan lasagnekorstje?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de zoete aardappel en snij ‘m in lange dunne plakken van 3 à 5 mm. dik. Schik de plakken op een ingevette bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met peper en zout en rist er de blaadjes van 2 takjes tijm over. Gaar de zoete aardappel 25 minuten in de oven tot de plakken lichtjes goudbruin kleuren en zacht zijn.

  2. 2

    Pel de uien, snij ze in reepjes en stoof ze gaar in een pan met olijfolie en een scheutje water. Laat zeker 10 minuten zachtjes garen en karamelliseren en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Mix de tofoe glad met de sojaroom en kruid met flink wat peper en zout.

  4. 4

    Beleg de bodem van een ovenschaal met een laagje kant-en-klare arrabiatasaus. Leg er een laag lasagnevellen op. Schep er een laagje tofoesaus bovenop en bestrooi met gemalen vegan kaas en gebakken ui. Leg daar een laag zoete aardappel en opnieuw een laag lasagnevellen op. Herhaal alle laagjes. Eindig met een beetje vegan kaas en de blaadjes van het laatste takje tijm. Gaar de lasagne 25 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan lasagne arrabiata met zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!