Recept

Lichte raapjeslasagne met ham en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonder pasta... mét mozzarella!

Tip! Let erop dat de plakjes raap elkaar op de bakplaat niet overlappen. Gebruik eventueel meerdere bakplaten om ze gelijk te kunnen garen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de raapjes in fijne plakjes van 5 mm en schik ze naast elkaar op een ingevette bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gaar ze 25 minuten in de oven of tot ze zacht zijn. Verhoog de oventemperatuur naar 195°C.

  2. 2

    Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof ze glazig in een pan met olie. Voeg de tomatenblokjes, de gedroogde oregano, het bouillonblokje en het laurierblaadje toe en laat op een zacht vuur 30 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de mozzarella in plakjes. Scheur de ham in stukjes. Maak laagjes in een ovenschaal. Begin met een laag tomatensaus. Schik daarop de plakjes raap naast elkaar. Leg er enkele blaadjes oregano op. Verdeel er de plakjes mozzarella en de stukjes ham over. Herhaal tot alles op is. Eindig met een laagje mozzarella.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lichte raapjeslasagne met ham en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!