Recept

Verloren brood­-rolletjes met cacao

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Loïc Van Impe: "Ik heb geen idee of dit dessertje ooit in Portugal werd gemaakt, maar dat doet er ook niet zo toe. De smaken en geuren zijn naar mijn mening honderd procent Portugees. Kaneel, veel ei, zoet en een beetje vettig. Geen doekjes om winden, gewoon maken."

bereiding
  1. 1

    Snij 12 dunne plakjes van het briochebrood. Rol de plakjes uit met een deegroller, want ze mogen maximaal 1 cm dik zijn.

  2. 2

    Rooster de hazelnoten 3 minuten in een grote pan met antiaanbaklaag op een hoog vuur zonder vetstof. Roer regelmatig zodat de nootjes niet verbranden. Haal ze uit de pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn met een mes (of vijzel).

  3. 3

    Klop de eieren los in de melk. Voeg de suiker, de kaneel en de cacao toe. Meng goed en zet even opzij.

  4. 4

    Besmeer de dunne sneetjes brioche met een beetje choco. Bestrooi elk plakje met geroosterde hazelnoten en rol het op. Dompel de briocherolletjes onder in het eimengsel. Zorg ervoor dat elk rolletje voldoende vocht opneemt. Het brood moet volledig verzadigd zijn.

  5. 5

    Gebruik opnieuw de grote pan met antiaanbaklaag en verhit de boter op een hoog vuur. Zodra de boter schuimig is, zet je het vuur zachter en bak je de rolletjes enkele minuten aan elke kant.

  6. 6

    Maak de kaneelsuiker. Meng de fijne suiker met het kaneelpoeder. Neem de wentelteefjes uit de pan en rol ze meteen door de kaneelsuiker. Eet ze zo snel mogelijk op, want warm zijn ze het lekkerst!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Verloren brood­-rolletjes met cacao

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!