Recept

Gevulde portobello's met veggiegehakt en pompoenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gevulde paddenstoelen zijn altijd een goed idee. Zeker wanneer je ze vult met een heerlijke vegetarische vulling. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil en ontpit de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar de pompoen 30 minuten in de oven tot hij zacht is.

  2. 2

    Snij de steeltjes van de portobello’s, besprenkel de hoedjes met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg de portobello’s op de bakplaat bij de pompoen en gaar ze de laatste 5 tot 8 minuten mee in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de vulling van de portobello’s. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Stoof de sjalot, de knoflook en het vegetarisch gehakt goudbruin en rul in olijfolie. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.

  4. 4

    Haal de zachte pompoen uit de oven en mix hem fijn met 3 tot 4 eetlepels olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm. Verhoog de oventemperatuur tot 195°C.

  5. 5

    Hak of mix het oud brood fijn met de blaadjes salie en 2 eetlepels olijfolie. Vul de portobello’s met het gebakken gehakt en strooi er het broodkruim over. Gaar nog 20 minuten in de oven. Serveer de portobello's met de pompoenpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde portobello's met veggiegehakt en pompoenpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!