Seitanstoofvlees met oesterzwammen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Seitanstoofvlees met oesterzwammen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit vegan stoofvlees is lekker met frietjes en een venkel- of witloofslaatje. Tip: Is de saus te lopend, bind ze dan met 1 koffielepel maïszetmeel. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij ’m in reepjes. Halveer de grotere oesterzwammen. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Snij de seitan in blokjes van 3 à 4 centimeter. Verhit een scheutje olijfolie en stoof op een laag vuur de ui en de knoflook zacht. Voeg de seitanblokjes en de oesterzwammen toe en roerbak het geheel nog 1 minuut op een hoger vuur. Kruid met de stoverijkruiden, peper en zout. Blus met het bier en voeg de tamari, de laurier, de peperkoek en de mosterd toe. Laat het stoofpotje afgedekt 50 minuten zachtjes koken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij ’m in reepjes. Halveer de grotere oesterzwammen. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Snij de seitan in blokjes van 3 à 4 centimeter. Verhit een scheutje olijfolie en stoof op een laag vuur de ui en de knoflook zacht. Voeg de seitanblokjes en de oesterzwammen toe en roerbak het geheel nog 1 minuut op een hoger vuur. Kruid met de stoverijkruiden, peper en zout. Blus met het bier en voeg de tamari, de laurier, de peperkoek en de mosterd toe. Laat het stoofpotje afgedekt 50 minuten zachtjes koken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.