Recept

Gele currysoep met romanesco, zalm en parelcouscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke, pittige maaltijdsoep met zalm. Geen fan van romanesco? Bloemkool is een prima alternatief. 

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Stoof de knoflook, de ui en de gele currypasta aan in een wokpan of diepe pan met olijfolie. Voeg de kokosmelk en de groentebouillon toe en roer even door.

  2. 2

    Snij de romanesco in kleine roosjes en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat ze zo’n 15 minuten garen op een zacht vuurtje.

  3. 3

    Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen die je op de verpakking vindt.

  4. 4

    Leg de zalmfilets in de curry en laat ze zo’n 6 minuten garen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in dunne ringen.

  5. 5

    Lepel de currysoep in de borden, schik er de zalm en de romanesco bij en lepel er wat parelcouscous in. Werk af met de verse koriander, de gefrituurde uitjes en de lente-uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gele currysoep met romanesco, zalm en parelcouscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!