Recept

Pizza tartiflette met truffelham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Onze kinderen zijn verzot op pizza, dus met kerstavond is het bij ons al jaren ‘pizza soirée’. Ik maak dan vers pizzadeeg (maar met kant-en-klaar deeg lukt het natuurlijk ook) en ze mogen dan hun toppings zelf kiezen. We nestelen ons daarna gezellig aan de kachel met een film op de achtergrond, meer moet dat niet zijn.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C (of zo warm mogelijk). Schil de aardappel en snij ’m met behulp van een mandoline in flinterdunne plakjes. Pel en pers de knoflook en meng ’m samen met de geraspte schil van de citroen onder de mascarpone. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Rol het pizzadeeg open en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met de mascarpone en leg daar dakpansgewijs de aardappelplakjes op. Scheur de mozzarella in stukjes en leg die bovenop de aardappelschijfjes. Schuif de pizza 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Neem de pizza uit de oven en beleg ’m met roosjes van de truffelham. Sprenkel er voorzichtig truffelolie overheen en werk af met winterpostelein.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza tartiflette met truffelham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!