Recept

Mousse van witte chocolade met gouden popcorn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zin in een decadent dessertje? Wat denk je van gouden popcorn?

Eetbare gouden kleurstof en -decoratie koop je bij winkels waar bakbenodigdheden verkocht worden.

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade in ongeveer 90 seconden in de microgolfoven. Roer er snel de eidooier en de cognac onder.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf. Spatel het eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel. Klop de room stijf met het vanille-extract en de poedersuiker. Spatel ook de room onder het chocolademengsel.

  3. 3

    Verdeel het chocolademengsel over 4 mooie glazen en laat de mousse minstens 2 uur koelen in de koelkast.

  4. 4

    Verdeel de popcorn over keukenpapier en bespuit ze met de goudspray. Werk de chocolademousse af met de gouden popcorn en decoratie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mousse van witte chocolade met gouden popcorn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!