Recept

Cheesecake-ijstaart met gemarineerde druifjes en meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo'n ijstaart kun je gerust een week op voorhand maken en invriezen. De afwerking met de druiven doe je dan de dag zelf. Haal ze 10 minuten voor het serveren uit de diepvries en zet ze nog even in de koelkast. Dan kun je ze makkelijk snijden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de koekjes en meng ze met de rice krispies. Smelt de boter en roer ze door de koekjesmengeling. Bekleed een ronde taartvorm van 22 cm diameter met bakpapier en verdeel de koekjesmengeling over de bodem. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  2. 2

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Splits de eieren. Klop de eidooiers luchtig met 100 gram suiker en de vanille-essence en roer er de roomkaas onder. Klop de eiwitten stijf. Klop de room stijf in een andere kom. Warm het citroensap op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Meng het warme citroensap door de roomkaasmengeling.

  3. 3

    Spatel de opgeklopte room door het roomkaasmengsel en spatel er daarna ook het stijfgeklopte eiwit onder.

  4. 4

    Verdeel de lemoncurd over de taartbodem en giet er daarna het roomkaasmengsel op. Dek af met vershoudfolie en zet in de diepvries.

  5. 5

    Werk de taart af. Spoel de druiven. Breng het sinaasappelsap met 75 gram suiker, de kardemom en 100 milliliter water aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 4 minuten inkoken. Roer er dan de ahornsiroop door en bind met het opgeloste aardappelzetmeel. Meng er de druiven door en laat volledig afkoelen.

  6. 6

    Haal de taart uit de diepvries, verwijder de folie en het bakpapier en zet ze op een taartschaal of plat bord. Roer de druiven nog eens door en leg ze op de ijstaart. Werk de taart af met de verkruimelde meringue en de gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake-ijstaart met gemarineerde druifjes en meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!