Witloof met ham en Zwitserse kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witloof met ham en Zwitserse kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een van onze favorieten met de lekkerste groente van het seizoen. 

Lekker met een stukje rosbief of een ovenkip.

Appenzeller is een van de bekendste Zwitserse kazen. Het is een harde kaas die pittig is van smaak en perfect om te grillen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Verwijder de harde kern onderaan het witloof en snij de stronkjes middendoor. Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan en stoof het witloof.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en knoflook. Voeg de ui en knoflook bij het witloof en bak nog eens 2 minuten. Blus met witte wijn en de fond en laat verder garen.

  3. 3

    Bak de rauwe ham krokant in een pan zonder vetstof. Rist de naaldjes van de tijm en voeg ze bij de ham.

  4. 4

    Leg de plakjes appenzeller over het witloof en schuif de pan nog enkele minuten onder de grill. Kruid met peper en zout en werk af met de krokante ham en tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Verwijder de harde kern onderaan het witloof en snij de stronkjes middendoor. Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan en stoof het witloof.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en knoflook. Voeg de ui en knoflook bij het witloof en bak nog eens 2 minuten. Blus met witte wijn en de fond en laat verder garen.

  3. 3

    Bak de rauwe ham krokant in een pan zonder vetstof. Rist de naaldjes van de tijm en voeg ze bij de ham.

  4. 4

    Leg de plakjes appenzeller over het witloof en schuif de pan nog enkele minuten onder de grill. Kruid met peper en zout en werk af met de krokante ham en tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.