Recept

Vispastei met tijgergarnalen, zalm en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze feestelijke vispastei is lekker met puree. Tip: heb je nog een restje bladerdeeg over? Maak met een koekjesvorm sterretjes en leg ze op het bladerdeegdeksel voor een extra feestelijk effect.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Bak de pompoenstukjes beetgaar en goudbruin in een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Schep ze in een grote ovenschaal of 4 afzonderlijke ovenschaaltjes. Leg er de stukjes zalm en de tijgergarnalen op en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak de blaadjes van de dragon fijn. Smelt 40 gram boter en stoof de sjalot en de knoflook zacht. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de visfond en melk toe en blijf roeren tot de saus ingedikt is. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, nootmuskaat, peper, zout en de gesnipperde dragon.

  3. 3

    Klop de eidooier los. Giet de saus bij de groenten en de vis in de ovenschaal. Wrijf de randen in met de losgeklopte eidooier en dek af met het bladerdeeg. Wrijf ook het bladerdeeg in met de eidooier en bak de pastei 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispastei met tijgergarnalen, zalm en pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!