Recept

Kippendrumsticks met krieltjes, pompoen en zwarte bonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een budgetvriendelijk gerechtje van redactrice Natalie. “Hou de promoties van de supermarkten goed in de gaten. Vaak doen ze een ‘1 + 1'-actie. Ik koop dan altijd een extra portie kippenboutjes om in te vriezen, want mijn kinderen zijn er verzot op.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en halveer de krieltjes. Leg ze samen met de pompoenblokjes op de bakplaat. Kruid de drumsticks met de cajunkruiden, peper en zout en besprenkel ze ruim met olijfolie. Leg de drumsticks en de jalapeño's mee op de bakplaat en voeg de kippenbouillon toe. Dek af met aluminiumfolie en gaar 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de bonen en laat ze goed uitlekken. Verkruimel de feta en snipper de koriander. Meng de boontjes met de feta, de koriander, het limoensap, de geraspte limoenschil en een scheutje olijfolie. Kruid met peper.

  3. 3

    Verwijder de aluminiumfolie van de ovenschotel en laat nog 10 minuten verder garen in de oven. Haal de schotel uit de oven, werk ‘m af met de zwarte boontjessalade en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippendrumsticks met krieltjes, pompoen en zwarte bonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!