Recept

Zalm in papillot met venkel en kappertjesdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fan van buiten koken en eten? Redactrice Natalie deelt haar favoriete gerechten, zoals deze zalm in papillot met venkel en kappertjesdressing. Tip van Natalie: “De gaartijd hangt af van de dikte van de zalm en je eigen voorkeur. Zalm is lekker als hij nog een beetje rozig is vanbinnen, maar als je ‘m liever doorbakken eet, laat je ‘m beter nog wat langer liggen. Of je kiest een dunner stuk aan het uiteinde.”

 

bereiding
  1. 1

    Maak de venkel schoon en snij ‘m in heel fijne plakje. Hou het groen apart voor de afwerking. Boen de 2 citroenen schoon en snij ze in dunne plakjes.

  2. 2

    Neem een groot vel aluminiumfolie en leg er eerst de plakjes citroen en daarna de plakjes venkel dakpansgewijs op. Leg er de zalm op. Besprenkel met flink wat olijfolie, kruid met peper en zout en vouw de papillot toe. Gaar de zalm 15 tot 20 minuten op de BBQ.

  3. 3

    Roerbak de amandelschilfers goudbruin en krokant in een pan zonder vetstof. Verhit wat boter in een pan en bak er de kappertjes in tot ze beginnen te poffen. Meng de kappertjes en de boter waarin ze gebakken zijn met de amandelschilfers, het citroensap, de geraspte citroenschil, de dille, de peterselie, peper en zout.

  4. 4

    Neem de zalmpapillot van de barbecue en lepel er de kappertjessalsa over. Werk af met enkele plukjes venkelgroen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm in papillot met venkel en kappertjesdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!