Recept

Orecchiette met aubergines, kerstomaten en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke plantaardige pasta. De olijven, kappertjes en munt maken er een echt smaakbommetje van.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 200°C. Spoel de kerstomaten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar ze 7 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de aubergine en snij ze in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Hak de munt fijn. Snij de zwarte olijven doormidden.

  3. 3

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de aubergines goudbruin. Voeg er de chili en de knoflook aan toe. Bak nog eens 3 minuten. Voeg de olijven, de kappertjes en de helft van de munt toe aan de aubergines. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta al dente in lichtgezouten water, giet af en doe in een schaal. Verdeel er de aubergines over. Leg de kerstomaten erop en werk af met de rest van de munt en de geraspte citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met aubergines, kerstomaten en olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!