Champurrado - Mexicaanse chocolademelk
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Champurrado - Mexicaanse chocolademelk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Weetje: Bij de Azteken werd chocolade enkel gedronken als bittere drank. De Spanjaarden voegden nadien suikerriet toe aan de cacao. Sindsdien is de hele wereld verzot op de zoete versie.

bereiding
  1. 1

    Breng 1 liter water aan de kook met de suiker, de kaneelstokken en de helft van de sinaasappelschil. Zet het vuur zacht en laat de chocolade smelten in het water.

  2. 2

    Los intussen het maïszetmeel op in 500 milliliter water en voeg het mengsel al roerend bij de chocolademelk. Laat 5 minuten rustig inkoken. De champurrado is nu redelijk stevig van textuur.

  3. 3

    Giet de chocolademelk in tassen. Werk af met de rest van de sinaasappelschil en de chilivlokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng 1 liter water aan de kook met de suiker, de kaneelstokken en de helft van de sinaasappelschil. Zet het vuur zacht en laat de chocolade smelten in het water.

  2. 2

    Los intussen het maïszetmeel op in 500 milliliter water en voeg het mengsel al roerend bij de chocolademelk. Laat 5 minuten rustig inkoken. De champurrado is nu redelijk stevig van textuur.

  3. 3

    Giet de chocolademelk in tassen. Werk af met de rest van de sinaasappelschil en de chilivlokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.