Recept

Vis gegaard op hout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook Dominique Persoone en zoon Julius koken ’s zomers graag samen buiten. Ze gaan voor vuurproof lekkers barstensvol smaak, zoals deze vis gegaard op hout. Dominique: “Mensen kopen vaak verse kruiden in de supermarkt maar die verwelken heel snel. De magische truc? Wikkel ze in vochtig keukenpapier en leg ze zo in de koelkast”.

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Pel en plet de knoflook. Pers de limoen. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Zet opzij.

  2. 2

    Omwikkel de aardappelen met aluminiumfolie en leg ze 50 à 60 minuten in het smeulende hout van de vuurput of barbecue. Haal ze uit het hout, maar laat ze in de folie zitten.

  3. 3

    Hele vissen vul je met een handvol verse kruiden. Leg de hele vissen met de onderkant of de filets met vel tegen de houten planken. Nagel de vissen bovenaan en onderaan vast met grote nagels.

  4. 4

    Zer drie stevige grote hardhouten onbehandelde planken (ei, beuk, olijfboom…) rechtop op ongeveer 80 cm afstand van een brandend vuur in een vuurput of vuurschaal. Je kunt ze ook op de gril op de barbecue leggen. Bak de vissen 25 à 35 minuten. Check af en toe of het visvlees al loskomt en dus gaar is.

  5. 5

    Wrijf de vissen in met de marinade en laat nog enkele minuten verder bakken. Hak de diverse kruiden grof en meng ze. Serveer de vis met gepofte aardappelen, de kruidensalade en werk af met wat grof zout. Geef er de rest van de marinade bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vis gegaard op hout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!