Recept

Chocoladedessert van gerookte chocolade met marmelade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ook Dominique Persoone en zoon Julius koken ’s zomers graag samen buiten. Ze gaan voor vuurproof lekkers barstensvol smaak, zoals dit chocoladedessert van gerookte chocolade met marmelade.

bereiding
 1. 1

  Maak de marmelade. Schil de abrikozen en snij ze in stukken. Rasp de schil van de sinaasappel tot je 1 koffielepel hebt. Schil de sinaasappel en snij het vruchtvlees in stukken. Doe de abrikoos, de sinaasappel, de sinaasappelschil en de suiker in een steelpannetje, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.

 2. 2

  Verdeel de rookmot over de bodem van de hittebestendige schaal. Leg hierboven een rooster. Leg de stukken chocolade op het rooster. Steek de rookmot aan met een lucifer dek de schaal af. Laat de chocolade 10 minuten roken.

 3. 3

  Haal uit de schaal en laat de chocolade traag smelten in een pannetje op een smeulende barbecue. Het kan ook au bain-marie of in de microgolfoven.

 4. 4

  Voeg enkele lepels olijfolie toe aan de chocolade en roer goed. Voeg al roerend en in deeltjes de rest van de olijfolie toe. Laat de chocolade op kamertemperatuur komen. Voeg een snuifje zout toe.

 5. 5

  Werk de chocolade met toefjes marmelade, enkele drupjes olijfolie, wat grof zout, het basilicum en de hazelnoten en serveer met de toastjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladedessert van gerookte chocolade met marmelade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!