Gelei van paardenbloemen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gelei van paardenbloemen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Van 'on'kruid iets lekkers maken? Jazeker dat dat kan! Ga op zoek naar een weide of grasveld met niet besproeide paardenbloemen, je maakt er de heerlijkste gelei van. Die smaakt naar honing. Snel uitproberen!

bereiding
  1. 1

    Haal de gele bloemblaadjes van het groene kroontje. Dat laatste gooi je weg, want het smaakt bitter.

  2. 2

    Breng het water aan de kook in een pannetje. Voeg de bloemblaadjes toe, zet het vuur uit en laat het bloemenwater een nachtje trekken. Giet het de volgende dag door een fijne zeef in een maatbeker en duw met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk water uit de bloemblaadjes.

  3. 3

    Meet 700 ml bloemenwater af. Voeg de geleisuiker en het sap van de citroen toe en breng aan de kook. Laat koken volgens de aanwijzingen op de verpakking van de suiker.

  4. 4

    Giet de gelei in gesteriliseerde bokaaltjes, schroef het deksel erop en laat ondersteboven afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Haal de gele bloemblaadjes van het groene kroontje. Dat laatste gooi je weg, want het smaakt bitter.

  2. 2

    Breng het water aan de kook in een pannetje. Voeg de bloemblaadjes toe, zet het vuur uit en laat het bloemenwater een nachtje trekken. Giet het de volgende dag door een fijne zeef in een maatbeker en duw met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk water uit de bloemblaadjes.

  3. 3

    Meet 700 ml bloemenwater af. Voeg de geleisuiker en het sap van de citroen toe en breng aan de kook. Laat koken volgens de aanwijzingen op de verpakking van de suiker.

  4. 4

    Giet de gelei in gesteriliseerde bokaaltjes, schroef het deksel erop en laat ondersteboven afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.