Recept

Galette met gegrilde perziken, kersen en mascarpone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk en zomers gebak met lekker vers fruit van bij ons. Om tijd te winnen, kun je deze galette ook maken met kant-en-klaar zanddeeg.

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de ijskoude boter kort tot een kruimelig deeg. Doe je dit in de keukenrobot, gebruik dan de K-kneder. Doe de rest van de ingrediënten erbij en kneed opnieuw kort door. Laat het deeg in de koelkast rusten.

  2. 2

    Meng de amandelschilfers, de suiker, de bloem en de vanillezaadjes onder elkaar. Zet even aan de kant.

  3. 3

    Verwijder de pit uit de perziken en snij het vruchtvlees in plakjes. Meng de kersen met de suiker, het maïszetmeel, de geraspte citroenschil en een snuifje zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een cirkel van ongeveer 40 centimeter diameter. Verwijder het bovenste stuk bakpapier en strooi het amandelmengsel in het midden van het deeg, laat een rand van ongeveer 5 centimeter over.

  5. 5

    Leg hierop de plakjes perzik in waaiervorm en leg de kersen erbij. Vouw de deegranden naar binnen toe. Strijk met een borsteltje de randen in met losgeklopt eiwit en strooi er suiker over. Bak de galette ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Galette met gegrilde perziken, kersen en mascarpone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!