Recept

Parelcouscous met gepofte kerstomaatjes en citroengamba’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bereid de tomaatjes en/of de gamba’s ook eens op de barbecue, op die manier krijgen ze een lekkere gegrilde smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout en rooster zo’n 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook de parelcouscous gaar in de groentebouillon. Roer de couscous los met een vork en meng er de ras el hanout en 2 eetlepels olijfolie onder. Hak de bladpeterselie fijn en meng onder de parelcouscous. Laat verder afkoelen.

  3. 3

    Pel intussen de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof aan in 1 eetlepel olijfolie en voeg er de gamba’s bij. Kruid met piment d’espelette. Snij de citroen in kwartjes. Knijp twee partjes uit over de gamba’s en leg de andere twee partjes mee in de pan.

  4. 4

    Schep de parelcouscous in een grote schaal, schik er de gepofte kerstomaatjes en de citroengamba’s bij. Hak de pistachenootjes grof, strooi erover en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parelcouscous met gepofte kerstomaatjes en citroengamba’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!