Zomerpasta met ricotta, blauwe kaas, parmezaan en salie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zomerpasta met ricotta, blauwe kaas, parmezaan en salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Ik ben nog maar een groentje wat blauwe kaas betreft en kies dus altijd voor eentje met een zachte smaak. Durvers raad ik een pittigere gorgonzola aan.” 

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en snij ze in halve maantjes. Verhit boter in een pan en fruit ze op een zacht vuur zonder te kleuren.

  2. 2

    Rist de blaadjes salie van de tak­jes. Verhit boter in een andere pan en bak de blaadjes salie aan beide kanten krokant. Laat de blaadjes even uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Kook de pasta gaar in lichtge­ zouten water volgens de aanwij­zingen op de verpakking. Giet af en hou een pollepel van het kook­vocht apart.

  4. 4

    Meng de pasta met de sjalot, de ricotta en de parmezaan en even­tueel een pollepel van het kook­vocht als je een smeuïger sausje wilt. Breng op smaak met citroen­sap en geraspte citroenschil.

  5. 5

    Schep de pasta in borden en werk af met de verbrokkelde blau­we kaas, de krokante blaadjes salie en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en snij ze in halve maantjes. Verhit boter in een pan en fruit ze op een zacht vuur zonder te kleuren.

  2. 2

    Rist de blaadjes salie van de tak­jes. Verhit boter in een andere pan en bak de blaadjes salie aan beide kanten krokant. Laat de blaadjes even uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Kook de pasta gaar in lichtge­ zouten water volgens de aanwij­zingen op de verpakking. Giet af en hou een pollepel van het kook­vocht apart.

  4. 4

    Meng de pasta met de sjalot, de ricotta en de parmezaan en even­tueel een pollepel van het kook­vocht als je een smeuïger sausje wilt. Breng op smaak met citroen­sap en geraspte citroenschil.

  5. 5

    Schep de pasta in borden en werk af met de verbrokkelde blau­we kaas, de krokante blaadjes salie en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.