Recept

Quinoa à la grecque met gegrilde inktvis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Maak de quinoa al op voorhand, zo kunnen de smaken zich goed vermengen. Deze salade scoort ook altijd op een BBQ of tuinfeestje: gezond en snel klaar. Voor vegetariërs vervang je de inktvisringen door blokjes feta of halloumi.” 

bereiding
  1. 1

    Laat de inktvistubes ontdooien. Spoel ze goed, dep ze droog en snij ze in ringen of lange reepjes. Pel en pers de knoflook. Pers het sap van 1 citroen. Meng een scheutje olijfolie met de knoflook, het citroensap en een snuifje paprikapoeder. Kruid met peper en zout. Marineer er de inktvisringen in.

  2. 2

    Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Maak de korrels los.

  3. 3

    Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Spoel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de paprika schoon en snij ‘m in blokjes. Spoel de komkommer en snij ‘m in plakjes. Meng de groenten onder de quinoa. Doe er ook de olijven, de munt, het citroensap en wat olijfolie bij en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de overgebleven citroen in partjes. Verhit een grillpan en gril de inktvisringen in 1 minuut krokant. Serveer de Griekse quinoa met de inktvisringen en de partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quinoa à la grecque met gegrilde inktvis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!