Zalm met karnemelkpuree, bearnaise en erwtensalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalm met karnemelkpuree, bearnaise en erwtensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk bordje comfortfood!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, pureer en breng op smaak met karnemelk, wat citroenrasp, boter en peper en zout.

  2. 2

    Blancheer de tuinbonen en de erwten drie minuten in gezouten water. Giet af. Meng er de kruiden en een scheutje olijfolie door. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg de zalm op een met olie ingevette bakplaat, kruid met peper en zout en gaar 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de bearnaise. Roer de eidooiers los samen met de gastrique. Zet op een zacht vuur en klop luchtig met een garde. Voeg de geklaarde boter in delen toe en blijf kloppen. Meng er de dragon en de kervel door en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep de puree op de borden, leg er een stukje zalm en de salade bij. Lepel er wat van de bearnaise over en werk af met de rest van de geraspte citroenschil en een takje dragon. Serveer de rest van de saus apart in een kannetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, pureer en breng op smaak met karnemelk, wat citroenrasp, boter en peper en zout.

  2. 2

    Blancheer de tuinbonen en de erwten drie minuten in gezouten water. Giet af. Meng er de kruiden en een scheutje olijfolie door. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg de zalm op een met olie ingevette bakplaat, kruid met peper en zout en gaar 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de bearnaise. Roer de eidooiers los samen met de gastrique. Zet op een zacht vuur en klop luchtig met een garde. Voeg de geklaarde boter in delen toe en blijf kloppen. Meng er de dragon en de kervel door en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep de puree op de borden, leg er een stukje zalm en de salade bij. Lepel er wat van de bearnaise over en werk af met de rest van de geraspte citroenschil en een takje dragon. Serveer de rest van de saus apart in een kannetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.