Parelcouscous met boontjes en amandel-citruscrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Parelcouscous met boontjes en amandel-citruscrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bonen combineren prima met de nootachtige smaak van bitterzoete amandelen. Verhit de noten kort in een hete oven of koekenpan om de smaak nog intenser te maken.  

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat meteen schrikken onder koud water.

  2. 2

    Kook de parelcouscous beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ovenschotel.

  3. 3

    Meng de boontjes met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op de parelcouscous.

  4. 4

    Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers van 1 helft het sap uit. Pel en pers de knoflook. Meng de amandelschilfers met de citroenschil, het citroensap, de knoflook, een snuif zout en 3 eetlepels olijfolie. Verdeel de amandelschilfers over de boontjes.

  5. 5

    Gaar het gerecht 20 minuten in de oven tot de amandelschilfers goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat meteen schrikken onder koud water.

  2. 2

    Kook de parelcouscous beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ovenschotel.

  3. 3

    Meng de boontjes met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op de parelcouscous.

  4. 4

    Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers van 1 helft het sap uit. Pel en pers de knoflook. Meng de amandelschilfers met de citroenschil, het citroensap, de knoflook, een snuif zout en 3 eetlepels olijfolie. Verdeel de amandelschilfers over de boontjes.

  5. 5

    Gaar het gerecht 20 minuten in de oven tot de amandelschilfers goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.