Parelcouscous met boontjes en amandel-citruscrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Parelcouscous met boontjes en amandel-citruscrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bonen combineren prima met de nootachtige smaak van bitterzoete amandelen. Verhit de noten kort in een hete oven of koekenpan om de smaak nog intenser te maken.  

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat meteen schrikken onder koud water.

  2. 2

    Kook de parelcouscous beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ovenschotel.

  3. 3

    Meng de boontjes met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op de parelcouscous.

  4. 4

    Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers van 1 helft het sap uit. Pel en pers de knoflook. Meng de amandelschilfers met de citroenschil, het citroensap, de knoflook, een snuif zout en 3 eetlepels olijfolie. Verdeel de amandelschilfers over de boontjes.

  5. 5

    Gaar het gerecht 20 minuten in de oven tot de amandelschilfers goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat meteen schrikken onder koud water.

  2. 2

    Kook de parelcouscous beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ovenschotel.

  3. 3

    Meng de boontjes met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op de parelcouscous.

  4. 4

    Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers van 1 helft het sap uit. Pel en pers de knoflook. Meng de amandelschilfers met de citroenschil, het citroensap, de knoflook, een snuif zout en 3 eetlepels olijfolie. Verdeel de amandelschilfers over de boontjes.

  5. 5

    Gaar het gerecht 20 minuten in de oven tot de amandelschilfers goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!