Recept

Kalfsballetjes met groentespiesjes en basilicumolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In plaats van de basilicumolie kun je ook een lekkere olijventapenade maken. Mix hiervoor ontpitte zwarte olijven met een scheutje olijfolie en noten naar keuze tot een grove tapenade.

bereiding
  1. 1

    Maak de balletjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Fruit de sjalot, de knoflook en de appelblokjes aan in een scheutje olijfolie. Kruid het gehakt met peper en zout en voeg de peterselie toe. Meng er de gestoofde sjalot, knoflook en appel onder. Kneed goed en rol hapklare balletjes van het mengsel.

  2. 2

    Maak de spiesjes. Spoel de courgette en de tomaatjes. Snij de courgette en de Berloumi in even grote blokjes als de tomaatjes. Prik afwisselend een blokje Berloumi, een blokje courgette en een tomaatje op een spiesje en kruid met peper en zout. Gril de spiesjes aan beide kanten in olijfolie.

  3. 3

    Spoel het basilicum en doe de blaadjes met een flinke scheut olijfolie in een blender. Mix fijn en haal de olie eventueel door een zeefje.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan en bak de kalfsballetjes rondom goudbruin en krokant. Serveer de balletjes met de spiesjes en werk af met een scheutje basilicumolie en enkele basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsballetjes met groentespiesjes en basilicumolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!