Recept

Krokante groenteballetjes in tomatensaus met courgetti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vegetarische balletjes zijn supergezond en vallen bij het hele gezin in de smaak.

bereiding
  1. 1

    Maak de balletjes. Laat de diepvrieserwten ontdooien. Kook de spliterwten 10 minuten in lichtgezouten water. Giet de spliterwten af en doe ze samen met de ontdooide erwtjes, het limoensap, de munt, de ui en 2 eetlepels bloem in de blender. Pureer en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Rol met vochtige handen balletjes van het mengsel en wentel ze door wat bloem. Zet even koel weg.

  3. 3

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Stoof de sjalot en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten. Blus met de rode wijn en de bouillon en laat de alcohol verdampen. Doe er de gepelde tomaten en de passata bij. Voeg de tijm en de laurier toe en laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.

  4. 4

    Spoel de courgettes en maak er met een spiralizer lange linten van. Hou even apart en warm ze net voor het serveren 1 minuut op in de microgolfoven.

  5. 5

    Haal het laurierblaadje en de tijm uit de tomatensaus en mix de saus glad. Bak de erwtenballetjes in hete olijfolie rondom goudbruin.

  6. 6

    Verdeel de courgetti over de borden, schep er de saus op en verdeel er de groenteballetjes over. Werk af met een takje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!