Recept

Fishsticks met preipuree en kerriebloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets zo lekker als zelfgemaakte fishsticks! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie, peper, zout en een snuifje kerriepoeder en schuif 15 min. in de oven.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de saus en zet koel weg. Schil de aardappelen en kook gaar. Halveer de preiwitten, spoel ze en snij in ringen. Verhit wat boter in een pan en stoof er de preiringen in aan. Verkruimel er het groentebouillonblokje bij, blus met wat water en laat afgedekt zachtjes garen.

  3. 3

    Giet de aardappelen af, schud op en pureer ze, met de gestoofde preiwitten met de melk en boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal de bloemkool uit de oven en werk af met bieslook en peterselie.

  4. 4

    Snij de vis in de lengte in reepjes. Dep ze goed droog met keukenpapier. Zet drie kommetjes klaar: eentje met de bloem, eentje met de losgeklopte eieren en eentje met de panko. Wentel de vis door de bloem, dan door de eitjes en dan door de panko. Verhit boter in een pan en bak de fishsticks aan beide kanten in 2 min. goudbruin krokant.

  5. 5

    Verdeel de puree en de kerriebloemkool over borden, werk af met enkele fishsticks. Lepel er de remouladesaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fishsticks met preipuree en kerriebloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!