Recept

Toast met geroosterde asperges, ei en peterseliebotersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen zin om eitjes te pocheren? Deze toasts zijn ook lekker met een spiegeleitje. 

bereiding
  1. 1

    Breek de harde onderkanten van de asperges. Breng een grote pot met water aan de kook. Kook de asperges 1 à 2 minuten. Laat ze nog enkele minuten staan, afhankelijk van de dikte van de asperges. Haal de asperges eruit als ze beetgaar zijn. Dep droog met keukenpapier.

  2. 2

    Maak de saus. Spoel de peterselie en snipper fijn. Pel de ui en snipper heel fijn. Fruit de ui aan in de boter en de olijfolie. Voeg een snuifje zout toe. Blus met de witte wijn en doe er de room bij. Laat inkoken. Zet het vuur uit en voeg de peterselie toe als de saus nog warm is.

  3. 3

    Rooster het desembrood licht. Halveer de knoflook. Smeer de toasts in met de knoflook en wat olijfolie. Gril de asperges 2 minuten aan elke kant in een pan. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pocheer de eitjes. Breng een flinke pan water met een snuifje zout en een scheutje azijn aan de kook. Hou het water net onder het kookpunt. Breek een ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het water zakken. Laat 3 minuten pocheren. Herhaal met de rest van de eieren.

  5. 5

    Smeer de peterseliebotersaus op de toasts. Verdeel er de asperges over en leg er een eitje op. Werk af met de verse kervel, geschaafde parmezaan en nog een paar druppels peterseliebotersaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Toast met geroosterde asperges, ei en peterseliebotersaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!