• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde zuurdesemtoast met groene pesto, spinazie, selder, Le Gruyère AOP en parmaham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke lunch met le Gruyère AOP!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 1 kant van elk sneetje brood en leg ze, met de beboterde kant naar onderen, op een met bakpapier beklede bakplaat. Fruit de knoflook in boter. Voeg de selder toe en roerbak 2 minuten. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Zet het vuur uit, meng er de blokjes augurk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Bestrijk de 4 sneetjes brood met pesto. Beleg 2 sneetjes met de Le Gruyère AOP-kaas. Schep daarop een flinke lepel van het spinaziemengsel. Leg er telkens een plakje parmaham op en sluit met de twee andere sneetjes brood, beboterde kant naar boven.

  3. 3

    Zet 10 minuten in de oven tot de kaas begint te smelten. Draai de sandwiches halverwege om. Serveer met extra pesto en basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 1 kant van elk sneetje brood en leg ze, met de beboterde kant naar onderen, op een met bakpapier beklede bakplaat. Fruit de knoflook in boter. Voeg de selder toe en roerbak 2 minuten. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Zet het vuur uit, meng er de blokjes augurk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Bestrijk de 4 sneetjes brood met pesto. Beleg 2 sneetjes met de Le Gruyère AOP-kaas. Schep daarop een flinke lepel van het spinaziemengsel. Leg er telkens een plakje parmaham op en sluit met de twee andere sneetjes brood, beboterde kant naar boven.

  3. 3

    Zet 10 minuten in de oven tot de kaas begint te smelten. Draai de sandwiches halverwege om. Serveer met extra pesto en basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.