Recept

Romige kip stroganoff

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Malse en sappige kip stroganoff uit de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de sjalotten. Pel en plet de knoflook. Maak de champignons schoon en snij in kwartjes. Maak de paprika’s schoon en snij in reepjes. Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan en bak de kipfilets aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Haal de kipfilets uit de pan, voeg een scheutje olijfolie toe. Stoof de sjalotten op een zacht vuur. Verhoog het vuur en voeg de knoflook, champignons en paprika toe. Roerbak 2 minuten.

  4. 4

    Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de kalfsfond en de wodka toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg de dragon en de zure room toe en leg de stukken kipfilet in de saus. Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Bestrooi met de gemalen kaas en gaar nog 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak het slaatje. Spoel de sla. Meng de appelazijn met de olijfolie en de honing en kruid met peper en zout. Meng de dressing voor het serveren door de sla. Bak de kroketjes goudbruin in de friteuse. Serveer de kip met de kroketjes en het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige kip stroganoff

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!