Recept

Pastinaak-spinaziepuree met oude kaas en groenteburgers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: "Ik kies bijna nooit voor kant-en- klare burgers of balletjes als ik vlees wil vervangen, maar soms is er gewoon geen tijd om zelf groenteburgers te maken. Bij de biowinkel koop ik weleens burgers van La vie est belle of The Bio Veggie Company. Ze maken sappige burgers bomvol echte groenten."

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Doe ze de laatste 10 minuten van de kooktijd bij de aardappelen.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat drogen op keukenpapier. Snij de oude kaas in blokjes. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.

  3. 3

    Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp ze jn met een klontje boter, een scheutje melk, de eidooier, nootmuskaat, peper en zout. Zet weer op een zacht vuur en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie slinken in de puree. Blijf roeren, anders zal je puree aanbranden.

  4. 4

    Verhit een klontje boter in de pan en bak de groenteburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Serveer de pastinaak-spinaziepuree met de burgers, werk af met een lepeltje pickles, de kaasblokjes, de pijnboompitten en wat peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaak-spinaziepuree met oude kaas en groenteburgers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!