Recept

Chocoladecake met choco-topping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze cake mag elke dag wel bij ons kopje koffie!

Wanneer is de cake gaar? Steek een satéspiesje in het midden van de cake en trek het er voorzichtig uit. Plakt er nog deeg aan, dan moet de cake nog even terug in de oven. Komt het spiesje er helemaal schoon uit, dan is de cake gaar.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Smelt de pure chocolade au bain-marie.

  3. 3

    Klop 200 gram boter samen met de bruine suiker en een snuifje zout in een kom gedurende 15 minuten tot een luchtige crème.

  4. 4

    Klop er nu de eieren één voor één door. Zeef de bloem boven het mengsel en meng alles voorzichtig door elkaar. Spatel er de gesmolten pure chocolade door.

  5. 5

    Vet een rechthoekige springvorm (45 x 29 cm) in met boter en bestuif met wat cacaopoeder. Lepel het cakebeslag in de vorm en bak gedurende ongeveer 50 minuten in het midden van de oven gaar.

  6. 6

    Neem uit de oven en laat de cake in de vorm minstens 1 uur afkoelen.

  7. 7

    Smelt de melkchocolade au bain-marie. Bestrijk de bovenkant van de cake met de gesmolten melkchocolade. Serveer de overige gesmolten chocolade erbij als extra topping.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladecake met choco-topping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!