Recept

Romige kippensoep uit de slowcooker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kippensoep wordt het allerlekkerst als ze lekker lang heeft kunnen pruttelen. De slowcooker of crockpot is daarvoor ideaal.

bereiding
  1. 1

    Leg de kippenbouten in de slowcooker, doe er de fijngesneden soepgroenten, de laurierblaadjes, jeneverbessen en pimentbolletjes bij en kruid met peper en zout. Overgiet met 2 l water en laat 3 à 4 uur sudderen op lage temperatuur. Haal geregeld het schuim weg met een schuimspaan.

  2. 2

    Haal de kippenbouten uit de bouillon en laat 'm afkoelen. Giet de bouillon door een fijne zeef en was de binnenpot van de slowcooker af. Meet 800 ml bouillon af - wat overblijft kun je invriezen voor een andere keer.

  3. 3

    Schil de wortelen, snij ze in blokjes. Spoel de selder en snij 'm in stukjes. Verhit de boter in de slowcooker en stoof er de groenten in aan. Bestrooi met bloem en laat even meebakken. Blus met de melk en roer goed om. Breng al roerend aan de kook.

  4. 4

    Voeg de bouillon die je afgemeten hebt toe en laat nog 15 minuten sudderen op lage temperatuur. Roer af en toe om.

  5. 5

    Haal ondertussen de kip van de bouten. Spoel en ris de tijm. Spoel de citroen, rasp de schil en pers de citroen.


  6. 6

    Doe de room bij de soep en breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Doe er het kippenvlees bij en verdeel de soep over 4 kommetjes. Garneer met citroenzeste en tijm. Geef er bijvoorbeeld bladerdeegstengels bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige kippensoep uit de slowcooker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!