Runderstoofpotje uit de slowcooker met boontjes en puree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Runderstoofpotje uit de slowcooker met boontjes en puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stoofvlees uit de slowcooker: heerlijk als je het ons vraagt.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien, snij ze in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Spoel de tijm en schud droog.

  2. 2

    Verhit 1 el boter in de slowcooker. Kruid het stoofvlees met peper en zout en schroei het aan alle kanten toe in de slowcooker. Haal het vlees uit de slowcooker. Doe er dan de ui in met de rest van de boter en bak glazig. Voeg de knoflook, tijm en tomatenpuree toe. Doe er ook de laurier, het bier en de bouillon bij. Leg het vlees weer in de slowcooker en breng aan de kook.

  3. 3

    Schil de wortelen en snij ze in grove stukken. Maak de paddenstoelen schoon, halveer ze indien nodig. Doe de wortelen en de champignons bij het vlees en laat 6 uur garen op lage temperatuur.

  4. 4

    Schil een halfuurtje voor het einde van de gaartijd van het vlees de aardappelen en kook ze gaar in kokend water met wat zout. Giet af en pureer. Meng de warme melk en de boter door de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Maak de boontjes schoon en kook ze in 7 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet af en spoel met koud water.

  6. 6

    Serveer het stoofvlees met de aardappelpuree en de boontjes. Garneer eventueel met wat extra tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de uien, snij ze in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Spoel de tijm en schud droog.

  2. 2

    Verhit 1 el boter in de slowcooker. Kruid het stoofvlees met peper en zout en schroei het aan alle kanten toe in de slowcooker. Haal het vlees uit de slowcooker. Doe er dan de ui in met de rest van de boter en bak glazig. Voeg de knoflook, tijm en tomatenpuree toe. Doe er ook de laurier, het bier en de bouillon bij. Leg het vlees weer in de slowcooker en breng aan de kook.

  3. 3

    Schil de wortelen en snij ze in grove stukken. Maak de paddenstoelen schoon, halveer ze indien nodig. Doe de wortelen en de champignons bij het vlees en laat 6 uur garen op lage temperatuur.

  4. 4

    Schil een halfuurtje voor het einde van de gaartijd van het vlees de aardappelen en kook ze gaar in kokend water met wat zout. Giet af en pureer. Meng de warme melk en de boter door de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Maak de boontjes schoon en kook ze in 7 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet af en spoel met koud water.

  6. 6

    Serveer het stoofvlees met de aardappelpuree en de boontjes. Garneer eventueel met wat extra tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.