Recept

Gepofte zoete aardappel met geroosterde kikkererwten, boschampignons en gegrilde kalkoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De gepofte zoete aardappel, gegrilde kalkoen en geroosterde kikkererwten kun je makkelijk op voorhand maken en in potjes bewaren in de koelkast. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Prik met een vork enkele gaatjes in de zoete aardappelen. Bestrijk 4 vellen aluminiumfolie met 1 eetlepel olijfolie en wikkel ze rond de zoete aardappelen. Pof de aardappelen ongeveer 1 uur in de oven, afhankelijk van de grootte.

  2. 2

    Giet de kikkererwten af, spoel ze onder stromend water en dep ze goed droog met een handdoek. Doe de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier. Kruid met cayennepeper en zout. Bak de kikkererwten in 20 tot 25 minuten krokant in de oven.

  3. 3

    Verhit een grillpan en gril de kalkoen lets. Snij ze in reepjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in gelijke stukken. Pel en snipper de kno ook. Spoel de peterselie en hak grof. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de champignons goudbruin. Voeg de knoflook en de peterselie toe en bak nog eens 2 minuten.

  4. 4

    Haal de zoete aardappelen uit de oven en snij ze doormidden. Verdeel er de champignons, yoghurt en kikkererwten over. Werk af met plakjes kalkoen, zonnebloempitten en enkele blaadjes koriander. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte zoete aardappel met geroosterde kikkererwten, boschampignons en gegrilde kalkoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!