Recept

Zeewolf met kruidige notencrumble, venkel en saffraan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk feestelijk gerechtje met vis. Door de saffraandraadjes eerst in vloeistof - wijn of water - te weken, geven ze nadien veel meer smaak af.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de saffraandraadjes bij de witte wijn en laat even staan.

  2. 2

    Pel de ui en snipper fijn. Spoel de venkel en de preiwitten en snij ze in blokjes. Hou het venkelloof bij voor de afwerking.

  3. 3

    Hak de blaadjes van de bladpeterselie met de noten tot een crumble in de keukenrobot.

  4. 4

    Kruid de zeewolffilets met peper en zout, schik ze in een ovenschaal met een beetje olijfolie. Bestrijk ze met een laagje van de crumble en bedruppel met olijfolie. Gaar ze 16 minuten in de oven.

  5. 5

    Stoof de ui, de venkel en de prei aan in een diepe pan met wat olijfolie. Blus met de witte wijn met de saffraan. Voeg de bouillon en de sojaroom toe en laat zachtjes koken tot de saus is ingedikt en de groenten gaar zijn, kruid met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de zeewolffilets met de crumble met de venkel-saffraansaus en werk af met het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeewolf met kruidige notencrumble, venkel en saffraan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!