Recept

Pompoencurry met spinazie en paddenstoelen onder filodeegdeksel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke vegetarische ovenschotel zonder vleesvervanger, maar bomvol smaak? Deze pompoencurry onder een dekseltje van filodeeg is overheerlijk. Redactrice Natalie: “Echte comfortfood met een combinatie van winterse groenten. Met dit recept als basis kun je eindeloos variëren: kip met spinazie en feta, zoete aardappel met kikkererwten...”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer en schil de pompoen, verwijder de pitten en snij de pompoen in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij grote exemplaren fijn.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen, pers de citroen. Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en kruid met de salie. Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper, zout, tijm en citroensap en -schil. Stoof rondom rond goed aan. Blus met een bodempje water en laat op een zacht vuur garen. Voeg op het einde de spinazie toe en roer om tot de blaadjes geslonken zijn.

  3. 3

    Klop de ricotta los met de sojaroom, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Lepel mee onder groenten. Schep de groenten in een ronde ovenschaal of meerdere kleine schaaltjes.

  4. 4

    Snij het filodeeg in reepjes en verfrommel die tot roosjes, leg de roosjes op de groenten tot de schaal helemaal vol is. Smelt de boter en bestrijk er de filodeegroosjes mee, bestrooi met sesamzaadjes en bak 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoencurry met spinazie en paddenstoelen onder filodeegdeksel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!