Recept

Risotto met groene asperges en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Echte risotto kleeft én heeft nog wat bite. Gebruik rijstkorrels die tijdens het koken wat van hun zetmeel loslaten, zoals bijvoorbeeld arborio. De traditionele Milanese risotto is heel simpel, zonder toevoeging van groenten of vlees, en wordt afgewerkt met boter en parmezaan. In Italië is het een voorgerecht of primo piatto. Wij maken er meestal een hoofdgerecht van met groenten, een kalfslapje of zeevruchten erbij.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Stoof ‘m aan in wat olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met de witte wijn, zet het vuur iets zachter en roer met een houten lepel tot al het vocht door de korrels opgenomen is.

  2. 2

    Schenk de warme kippenbouillon soeplepel per soeplepel bij de risotto, roer telkens tot al het vocht opgenomen is voor je een nieuwe lepel vocht toevoegt. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Roer er daarna ¾ van de geraspte parmezaan en een klontje boter door.

  3. 3

    Maak ondertussen de groene asperges schoon. Bak ze kort in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng ze onder de risotto.

  4. 4

    Bak de pancetta, zonder vetstof, krokant in een pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de risotto met de pancetta en nog wat extra parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met groene asperges en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!