Recept

Toast avocado met gepocheerd eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Plots was hij daar, de avocado. Een vreemde zwarte vrucht met groen-geel vruchtvlees. Wist je in het begin niet goed wat ermee te doen, dan vind je nu overal tips, recepten, kookeboeken en zelfs restaurants waar je enkel gerechten met avocado eet. Wij eten 'm het liefst als heerlijke spread, opgefrist met een scheutje citroensap en gekruid met flink wat peper en zout.

bereiding
  1. 1

    Pers de limoen. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Plet het vruchtvlees samen met het limoensap tot een homogene spread. Breng op smaak met peper, zout en de cayennepeper. Dek af en zet even in de koelkast.

  2. 2

    Pocheer de eieren, één voor één. Breng water met de azijn aan de kook. Breek 1 ei in een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Laat het ei zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak in de draaikolk glijden. Zet het vuur wat zachter en laat het ei 4 minuten pocheren. Haal uit het water en leg in een kommetje met koud water. Snij eventueel de sliertjes weg met een schaartje.

  3. 3

    Toast het brood, smeer er royaal de avocadospread op. Leg er een gepocheerd eitje op. Werk af met koriander, jonge scheutjes en bestrooi met de geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Toast avocado met gepocheerd eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!