Recept

Witloofrolletjes met zalm uit de oven en puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Debby (38) is zelden ziek, maar als het toch gebeurt, schotelt haar man Frederic (43) haar een gerechtje vol liefde voor: witloof met kaas en zalm. Winter én zomer! "Zelfs als ik ziek ben, dekt hij de tafel met mooi servies en steekt hij een kaarsje aan. Dat gezellige, sfeervolle momentje doet me echt even alles vergeten."

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze goed gaar. Plet de aardappelen met een stamper en voeg een klontje boter en een scheut havermelk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Spoel het witloof en stoom 4 stronkjes kort in de microgolfoven met wat water of in een stoomoven en hou het kookvocht bij. Hou 1 stronkje rauw.

  3. 3

    Laat de boter smelten in een kookpan en voeg al roerend de bloem toe tot het geheel korrelig wordt. Gaar nog eventjes verder tot je een koekjesgeur krijgt. Voeg nu al roerend havermelk en kookvocht toe tot je een smeuïge saus hebt. Laat rustig doorkoken.

  4. 4

    Snij 1 plakje zalm en het stronkje rauwe witloof in stukjes en laat kort meekoken. Voeg een handvol gruyère toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 190°C. Strooi een dun laagje paneermeel op de bodem van een ovenschaal. Rol elk stronkje witloof in een plakje zalm. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Giet er de saus over en strooi er nog wat kaas en paneermeel over. Zet 30 minuten in de oven. Gril nadien nog kort tot er een korstje verschijnt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofrolletjes met zalm uit de oven en puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!