Recept

Drumsticks met tornadoaardappelen en een appel-wortelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak de marinade en wentel er de drumsticks in. Zet ze een uurtje in de koelkast of doe dit de ochtend van het feest. Ook de aardappeltjes en het slaatje kun je al helemaal voorbereiden. De aardappeltjes kun je ook in spiraalvorm krijgen door ze te snijden met een speciale spiraalsnijder. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olie en stoof de sjalot en knoflook gaar. Voeg de sojasaus en de cola toe en laat 8 minuten inkoken. Leg de drumsticks in een ovenschaal en overgiet met de marinade. Kruid met peper en zout. Laat ze afkoelen en bewaar in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de aardappelen. Rijg alle aardappelen in de lengte op een satéstok. Leg op een snijplank en zet je mes op 1 cm van de bovenkant. Zet je mes een beetje schuin naar beneden en duw tot je aan het satéstokje zit. Draai nu de aardappel rond en ga zo met het mes naar beneden. Herhaal voor alle aardappelen en zet ze in de koelkast.

  3. 3

    Maak het slaatje. Schil de wortelen en rasp ze grof. Spoel de appel en rasp ’m grof. Meng de wortelen en de appel met de mayonaise en de room. Kruid met kerriepoeder, peper en zout en zet in de koelkast.

  4. 4

    Haal de drumsticks en de aardappelen uit de koelkast. Leg de aardappelen op een bakplaat en trek voorzichtig de plakjes een beetje uit elkaar. Besprenkel met olijfolie en kruid met satékruiden, peper en zout. Leg op elke aardappel een klontje boter en zet samen met de ovenschaal met drumsticks 30 tot 35 minuten in de oven.

  5. 5

    Serveer de drumsticks met de aardappelspiesjes en het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!