Recept

Cordon bleu-lasagne met knolselder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pak uit bij je vrienden met deze luxelasagne. Maak hem op voorhand (slechts 30 minuten werk) en schuif hem daarna een klein uurtje in de oven. Zo sta jij niet heel de avond in de keuken, maar kan je gezellig mee aperitieven. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de knolselder en snij de knol in fijne plakjes. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Verhit intussen een scheutje olie in een pan en bak het varkenshaasje in 8 minuten goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet de pan van het vuur, laat 5 minuten rusten en snij in plakjes.

  3. 3

    Smelt de boter en voeg de bloem toe, roerbak 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf roeren tot een gladde saus. Laat even indikken. Voeg de helft van de gemalen emmentaler toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Lepel onderaan de ovenschaal een laag saus. Leg er een laag lasagnevellen en plakjes knolselder op. Lepel er opnieuw een laag saus over, gevolgd door een laag lasagnevellen, plakjes varkenshaasje, plakjes hesp en plakjes kaas. Herhaal nog 1 keer alle lagen. Eindig met de rest van de emmentaler. Gaar 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cordon bleu-lasagne met knolselder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!