Recept

Lasagnerolletjes met pastinaakcrème en saus van oude kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eens wat anders maken met lasagnevellen dan een klassieke lasagne? Deze ovenschotel is een perfecte variant voor de koude herfst- en winterdagen. Overschot? Geen probleem, die kan je gewoon invriezen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snij ze in stukken. Leg ze op een bakplaat samen met de halve bol knoflook. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Gaar 25 tot 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Neem uit de oven en laat de oven verder warmen op 185°C. Pers de knoflook uit de bol. Mix de pastinaak samen met 1 eetlepel van de knoflookpuree en 100 milliliter groentebouillon in de blender tot een romige puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Rasp de brokkelkaas en doe ze samen met de blaadjes van de tijm, de rest van de groentebouillon en de room in een pannetje. Laat op een zacht vuur smelten tot een gladde saus en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de lasagnevellen open en bestrijk ze met de pastinaakpuree. Rol ze op, snij ze in 3 of 4 gelijke stukken en zet ze rechtop tegen elkaar in een ovenschaal. Overgiet met de kaassaus en gaar 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagnerolletjes met pastinaakcrème en saus van oude kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!