Herfstsoep uit de soepmaker
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Herfstsoep uit de soepmaker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het simpelste soepje wordt met het juiste garnituur net dat tikkeltje spectaculairder. Deze herfstsoep met pompoen, wortel en pastinaak maak je in de soepmaker. Maar geen nood als je niet zo'n toestel hebt: in een soeppan lukt het ook. Laat de soep in dat geval 20 minuten zachtjes koken.

Tip: de hoeveelheid water die je moet toevoegen, kan variëren volgens het type soepmaker dat je hebt. Vul ‘m in elk geval niet boven het streepje. Is de soep wat te dik, voeg dan als ze klaar is nog wat warm water toe en mix eventueel nog eens door (als dat kan met jouw soepmaker) om alles goed te mengen. Is ze te dun, voeg dan de volgende keer iets meer groenten toe.

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, wortel en pastinaak en snij ze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui.

  2. 2

    Doe de groenten en het bouillonblokje in de soepmaker en overgiet met 700 ml water, of tot aan het streepje.

  3. 3

    Selecteer het programma voor gladde soep en duw op start.

  4. 4

    Pel en snipper intussen de sjalot, spoel de rucola en ris de blaadjes van de takjes tijm.

  5. 5

    Proef de soep wanneer ze klaar is, breng op smaak met peper en zout. Verdeel over kommetjes en werk af met gesnipperde sjalot, een toefje rucola en wat blaadjes tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, wortel en pastinaak en snij ze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui.

  2. 2

    Doe de groenten en het bouillonblokje in de soepmaker en overgiet met 700 ml water, of tot aan het streepje.

  3. 3

    Selecteer het programma voor gladde soep en duw op start.

  4. 4

    Pel en snipper intussen de sjalot, spoel de rucola en ris de blaadjes van de takjes tijm.

  5. 5

    Proef de soep wanneer ze klaar is, breng op smaak met peper en zout. Verdeel over kommetjes en werk af met gesnipperde sjalot, een toefje rucola en wat blaadjes tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.